menu Főoldal
Hírek

Felemás kormányígéret

Laura Siklódi | 2020-05-11
Felemás kormányígéret

Jó hír vagy csak újabb porhintés a kormány azon ígérete, miszerint május 15. után ismét megnyithatnak a szállodák, hotelek és más vendéglátó egységek? Az engedmény viszont tiltja az éttermek, bárok és kávézók működtetését. Megoszlanak a vélemények a kihirdetett nyilatkozat után. Szovátán ennek ellenére nincs veszve minden.

Ahogy azt mostanában megszokhattuk a kormány ismét olyan ígéretet tett, ami több sebből vérzik. Ilyen a turizmusban dolgozók irányában tett nyilatkozat is, miszerint május 15. után megnyithatnak a szállásadó egységek, az éttermek viszont nem.

Több szállásadó egység vezetője vetette fel jogosan a kérdést, hogy akkor nálunk száll meg a vendég, de mi lesz az étkeztetéssel? Az éttermek ugyan zárva maradnak, de mindig lehet találni kiskaput – tudtuk meg a szállodavezetőtől.

Idéntől a megannyi szolgáltatás mellett a biztonság nyújtása lehet a kulcs szerep a belföldi turizmus éltetésének. Zsófia szerint az új házirend elvárásokat fektet a vendégek elé még az érkezés előtt, azaz betegen, tünetekkel nem fogják fogadni őket, mert vigyázni akarnak a kollégákra és a már ott tartozkodókra. Ezt az intézkedést viszont, az üdülő város minden szállásadójának alkalmaznia kellene, ugyanis ha valamelyiknél majd fertőzött betegek diagnosztizálnak, az nem csak az adott egység, de akár a város lezárásával is járna. Egy kis összefogással tehát, ha a külföldi turizmus nem is de a belföldi tudna működni. – mesélte. Jó hír a helyiek számára, hogy már most megjelentek az első turisták a fürdőtelepen.

 

Írta: Laura Siklódi