menu Főoldal
Hírek

Felcsíki adomány a megyei kórháznak

Ábrahám Szilárd | 2020-07-14

Öt intenzív terápiás ágyat adtak át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára, amelyeket a Felcsík Kistérségi Társulás által szervezett adománygyűjtésből vásároltak. A támogatás értéke meghaladja a 60 ezer lejt.

A kórház épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón Konrád Judit, a kórház menedzsere elmondta, az intézményben folyamatban van az osztályok visszarendezése a járvány előtti állapotokra, továbbá egy tamponzóna kialakítása a koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba érkezők számára, az intenzív terápiás ágyakat pedig ide fogják elhelyezni. „Ezek az új intenzív terápiás ágyak így most pont jókor érkeznek, meglesz a helyük, a piros zónába fognak kerülni” – mondta a menedzser.

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere, a Felcsík Kistérségi Társulás elnöke azt mondta, az adomány révén jelezni kívánták a kórház személyzetének, hogy elismerik tevékenységüket, a munkát, amelyet végeznek a térség lakossága érdekében. A lakossági adományokhoz hozzátette támogatását a szentdomokosi, szenttamási, jenőfalvi, karcfalvi és dánfalvi közbirtokosság is.

Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke arra mutatott rá, hogy példaértékű a felcsíkiak szolidaritása.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa felhívására válaszolva az elmúlt hetekben további adományok érkeztek a kórházba: a bánkfalvi közbirtokosság két, a betegek élettani funkcióit ellenőrző monitort adományozott, a Viking Kft. légkondicionáló gépet vásárolt a kórháznak, a Könnyebb Holnapért Egyesület két kezelőkocsit adott át a tüdőgyógyászati osztálynak, a Mereu Aproape Egyesület pedig 83 300 lej értékben tízezer darab egyszer használatos köpenyt juttatott el a kórházhoz. Az RMDSZ kérésére, Ninghszia-Huj Autonóm Terület jóvoltából 500 sebészeti maszkot és 150 védőoverallt is kapott a kórház.

Írta: Ábrahám Szilárd