menu Főoldal
Hírek

Értékelik az odaadó munkát

Laura Siklódi | 2020-06-17

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az elmúlt héten a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újonnan kialakított osztályához látogatott. Értékelve a derekas helytállást ebben a nehéz időszakban, az elöljáró Önzetlenség díjjal ismerte el Dr. Ambrus Irén főorvos tevékenységét.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy tekintettel a járvány miatt kialakult helyzetre Hargita Megye Tanácsa a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének rendelkezésére bocsájtotta Csíksomlyón lévő központját. Borboly Csaba megyeelnök, az elmúlt héten az itt kialakított Fertőző és tüdőgyógyászati betegségeket kezelő osztályt látogatta meg, Dr. Ambrus Irén főorvossal aktuális számokról és az elmúlt időszak tanulságairól beszélgetett.

A főorvos és csapata derekasan helyt álltak az elmúlt időszakban. A megyei tanács Önzetlenség díjjal ismerte el tevékenységüket. (18:22 percnél vágókép)

A megyeelnök, látogatása során Dr. Antal Mónikát, a tüdőgyógyászati osztály vezetőjét is felkereste.

A tüdőgyógyászati osztály vezetője mindenkit nyugalomra int, elmondása szerint már látszik az alagút vége, ha minden jól halad, hamarosan vége ennek a nehéz és bizonytalan időszaknak.

Írta: Laura Siklódi