menu Főoldal
Hírek

Elég. Legyen!

Laura Siklódi | 2020-06-22
Elég. Legyen!

Marosvásárhelyen a Polgármesteri Hivatallal szemben tartott sajtótájékoztatót Soós Zoltán Marosvásárhely független polgármesterjelöltje. Az. „Elég. Legyen!” jelszóval indított eseményen formabontó módon emlékezett meg Soós Zoltán arról a napról, amikor 20 évvel ezelőtt Dorin Florea megnyerte a polgármesteri választásokat.

A hazai román és magyar, valamint az anyaországot képviselő sajtó orgánumok előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját a Maros Megyei Múzeum elnöke Marosvásárhely független polgármesteri jelöltje Soós Zoltán. A mostani polgármester győzelmét egy ítélethez hasonlította a független jelölt, aki szerint a város számára büntetés volt a polgármester két évtizedes regnálása.

A tájékoztató egyik mozzanataként leleplezték a groteszk és szatirikus műalkotást, ami a jelenlegi polgármester eredménytelen és korrupt munkálkodásának próbálja szimoblizálni. A műalkotás gyöngyszeme az aranyozott piskóta kő. A talpazat a nagyratörő ambíciót, amíg a rajta levő vár az álmokat hivatott kifejezni. Mindezt keretezi a látszólag az alkotás felett lebegő valójában annak szerves lényegét kifejező piskóta kő. – tette hozzá a független jelölt.

Soós Zoltán szerint a legnagyobb feladat az, hogy nem csupán Florea-t kell leváltani, hanem a 20 éve elhatalmasodó korrupt rendszert is. „Ezért az őszi választás igazi
tétje nagyobb, mint a polgármester-váltás: a helyi rendszerváltást jelenti. Ez pedig nem a románok vagy a magyarok győzelmét, hanem Marosvásárhely győzelmét jelenti.”

Írta: Laura Siklódi