menu Főoldal
Hírek

Egy több éves igénynek tesznek eleget

Laura Siklódi | 2020-05-06

Az évről-évre növekvő turista forgalom miatt, a szállásadó egységek és szolgáltatások száma is gyarapodni kezdett. A rohamos fejlődéssel párhuzamosan az elektromos hálózat fejlesztése viszont elmaradt a térségben. Egy 15 éve várt fejlesztésnek láttak neki, ami Parajd fejlődésében egy újabb pillért jelent. A középfeszültség vezetékét cserélik ki a Sóvidéken.

A napokban volt már áram kimaradás Parajd községben, ami az elmúlt időszakhoz képest nem újdonság, ezúttal viszont nem egy hibát javítottak ki a szakemberek, hanem általános fejlesztést végeztek a hálózaton. Egy régi szívfájdalom szűnik meg és újabb lehetőség adódik a község életében – fogalmazott a polgármester.

A középfeszültség vezetékét cserélik ki, amely 20 kilovolt feszültségű. A munkálatok Szováta és Korond között zajlanak az elkövetkezendő hetekben. A Hargita megyei igazgató csütörtökön egyeztetett Parajd község vezetőjével a helyi munkálatok terveiről.

Első fázisban Szovátától Parajdig hozták fel az új vonalat, utána Parajdtól Korondig végzik el a modernizálást, onnan pedig majd igyekeznek a székelyvarsági elágazásig elvinni az új hálozatot. Az új igazgató szerint a következő 5-6 évben igyekeznek minden Hargita megyei településen elvégezni a szükséges modernizálást, ugyanis napjainkban a cél az, hogy minél ritkábban és kevesebb időtartamot legyen áram nélkül a lakosság.

Írta: Laura Siklódi