menu Főoldal
Hírek

Dolgoznak a munkagépek Csíkban

Laura Siklódi | 2020-05-22

Hargita Megye Tanácsának vezetősége a hét elején a folyamatban lévő csíki beruházásoknál egyeztetett a munkálatok kivitelezőivel, tervezőivel és felügyelőivel a következő lépésekről.

Csíkszéken is számos olyan munkálat van folyamatban, amely a gazdaság és az egészségügy fellendítésével egész Hargita megyének előrelépést hoz majd. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál újrakezdték a műtőblokk kialakítását. A cél az, hogy az intézmény regionális klinikává váljon, ehhez viszont újabb beruházásokra, fejlesztésekre van szükség.

A jelenleg folyamatban lévő fejlesztés már egy régi álom, a műtőblokknak a beruházási része az intenzíven a tavalyi évben kezdődött el.

Mindeközben Hargita Megye Tanácsa a teljes megyei út felújításába kezdett Bákó megye határáig. A több részben megvalósuló beruházás részeként, jelenleg Hidegségen dolgoznak. Támfalakat építenek az árvízvédelem kiépítésére, de új hidak is készülnek.

Gergely Károly, Gyimesközéplok polgármestere szerint, a kijárási tilalom ellenére jól haladtak a munkálattal az elmúlt időszakban.

Az elöljárók egyeztettek a Csibát Oltalfuval összekötő 123F jelzésű megyei út munkálatainál is.

Becze István, megyei tanácsos szerint, ha továbbra is ebben az ütemben haladnak a beruházások Csíkban, nem marad aszfaltozatlan út.

A következő időszak a gazdaságfejlesztési kihívások időszaka lesz, hogy tudnak az emberek megélni, vállalkozások újraindulni, ebben az infrastruktúra fontos lesz. Látva ezeket beruházásokat bizakodó vagyok a jövőt tekintve – tette hozzá a megyei tanácsos.

Írta: Laura Siklódi