menu Főoldal
Hírek

Díjugratás Kissolymoson

Ábrahám Szilárd | 2020-07-13

A Sólyom Major székely lovarda július 11-én szervezte meg a Sólyom Kupa ügyességi és díjugrató versenyét. A megmérettetésen 7 klub több mint 80 lovasa vett részt szerte Erdélyből. A szovátai Kalapács Gellért az egyméteres díjugratásban második helyezést szerzett a Remetei Lovasklub színeiben.

Nagyszabású lovas rendezvénynek adott helyet a Sólyom Major lovarda Kissolymoson, ahol több tucat ló és lovas találkozott, hogy összemérjék ügyességüket a szabadtéri épített pályán. A nap ügyességi versennyel indult, majd a díjugratás váltotta fel különböző magasságokban. 50-től 120 centiméterig hat kategóriában próbálkozhattak ugratni a fiatal lovasok.

A sok lovas között egy szovátai fiú is versenybe szállt Lionel hátán és jó eredményekkel zárta a megmérettetést.

Ezzel a futammal sikerült a dobogó második fokára felállnia a szovátai versenyzőnek.

A hét résztvevő klub közül a szervező a Sólyom Major lovarda, a Remetei Lovasklub és a Csicser Lovarda versenyzői szerepeltek a legeredményesebben. Az egész napos versenyzés díjátadó gálával és felvonulással zárult.

Egy kisebb sérülést leszámítva probléma nélkül zajlott le a díjugratás. Július 18-án újabb verseny vár a sportolókra, ezúttal Ákosfalván.

Írta: Ábrahám Szilárd