menu Főoldal
Hírek

Digitális eszközökkel az otthontanulásért

Laura Siklódi | 2020-05-11

A Magyar Szülők Szövetsége a nemrég útjára indított kampányával azokat az erdélyi magyar diákokat kívánják támogatni, akiket az eszközhiány akadályoz az otthontanulásban. A két éve bejegyzett, kilenc megyében jelen lévő marosvásárhelyi szervezet számítógépek, laptopok és okostelefonok gyűjtésébe kezdett. Az első szeretetcsomagokat szombaton kézbesítik.

„Szeretetvonal – Digitális oktatás” néven működik a Magyar Szülők Szövetsége által elindított kezdeményezés, miután a marosvásárhelyi szervezetnél többen is jelezték, hogy mekkora hiány alakult ki a digitális eszközök terén. A szövetség ekkor döntötte el, hogy megpróbál ezen a helyzeten változtatni, céljuk, hogy a felajánlásokat összekössék az igényekkel. Mint megtudtuk, az akcióhoz a történelmi egyházak képviselői is csatlakoztak.

A Magyar Szülők Szövetségének elnöke elmondta az igények száma még mindig jóval nagyobb, mint a felajánlásoké, 27 diákból csak egynek tudnak tanuláshoz szükséges digitális eszközt biztosítani. Csíky Csengele hozzátette, felállítottak egy prioritási listát, ami alapján eldöntik, hogy kinek van a legnagyobb szüksége a készülékekre.

A Magyar Szülők Szövetségének elnöke elmondta továbbra is várják a felajánlásokat, hiszen minden apró segítség számít. Az első szeretetcsomagokat szombaton kézbesítik, tudtuk meg, amely mindegy negyven darab otthontanulást elősegítő digitális eszközt tartalmaz.

Írta: Laura Siklódi