menu Főoldal
Hírek

A Székely Góbék Parajdon

Andrea Benedek | 2024-01-19

Megnevettették a parajdi közönséget a csíkszentgyörgyi Székely Góbék, kétszeres teltházas előadásuk volt pénteken.


Nem marad hely üresen a nézőtéren egyetlen kultúrotthonban sem, amikor a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék színpadra állnak. A falusi környezet inspirálta produkciókat nagyon sokan szeretik, a parajdi közösségnek is nagy kedvence. A községek kulturális igényeinek megfelelni sosem egyszerű, de a pénteki formáció fellépései mindig garantálják a teltházas sikert. A Székely Góbék Parajdon már visszatérő vendégek, lassan öt éve, hogy minden alkalommal először a parajdi közönséget örvendeztetik meg produkcióikkal a Sóvidéken. 

A Székely Góbék 2005-ben alakultak, fellépéseket pedig 2008-tól vállalnak. Pénteken ketten álltak színpadra, mint megtudtuk, ide mindig nagyon szívesen jönnek, meleg fogadtatásban részesülnek. Ugyanakkor azt is kiemelte Vitos Imre, a Góbék tagja, hogy a parajdi közönség érti a poénjaikat, velük együtt lüktetnek a produkciók alatt, így nekik is sokkal könnyebb dolguk van. 

Az előadás közbeni nevetések, a tapsok, a szóbeli visszajelzések mindig megerősítik a Gobékat abban, hogy az általuk, szórakozásként indult vicces történeteket és előadásmódjukat megkedvelték, sőt szeretik az emberek. Parajdon pénteken kétszer álltak színpadra, mindkét alkalommal teltház igazolta, hogy a nézőközönség kíváncsi előadásaikra.

 

 

Írta: Andrea Benedek