menu Főoldal
Hírek

A fegyelmezettség a kulcs

Laura Siklódi | 2020-05-13

Hargita megyében jelenleg még a harmincat sem érte el a fertőzöttek száma, ami az országban a második legjobb megyei adatnak számít. Ha nekünk azt mondják, hogy otthon kell maradni mi otthon maradunk. A fegyelmezettség a kulcsa mindennek – mesélte Antal Lóránt az RMDSZ szenátora.

Hargita megyéhez képest már csak Brăila megyében alacsonyabb a fertőzöttek száma az országban. A katonai rendeleteket magas szinten betartják a székelyföldi megyében, még a forgalmasabb városokban is üres közterek és utcák látképe fogadja mindenhol az átutazókat. Riporterünk Antal Lóránt szenátort kérdezte a megye helyzetéről.

22 igazolt fertőzött eset van Hargita megyében. Minden annak köszönhető, hogy úgy a vezetőink, mint az állampolgárok megértették azt, hogy ha azt mondják, hogy otthon kell maradni akkor otthon maradunk – fogalmazott a szenátor. Antal Lóránt szerint jól döntött az ország, amikor meghozták ezeket a szigorú óvintézkedéseket, ugyanis jelenleg ez az elszigeteltség a legjobb módja annak hogy visszafogjuk a vírus terjedését. A május 14-én érvénybe lépő enyhítésekről is kifejtette véleményét a fiatal politikus.

Az országos statisztika sajnos még folyamatosan romlik, a fertőzöttek száma már meghaladta a 15 ezret, az elhunytak száma pedig az ezerhez közelít. Suceava megyében és Bukarestben a legsúlyosabb a helyzet.

Írta: Laura Siklódi