menu Főoldal
Hírek

A családokat ünnepeltük

Laura Siklódi | 2020-05-20

1994 óta világszerte május közepén ünneplik a családok napját. Ebben a nehéz időszakban talán még fontosabbá válik a társadalom legkisebb egysége. Hargita Megye Tanácsa is mindent megtesz annak érdekében, hogy pályázati kiírása révén különböző tevékenységekkel segítsen a közösségi élet fejlődésében.

Május minden évben a családok hónapja. Kezdődik Anyák-napjával és záródik a Gyermeknappal. A két jeles ünnep között pedig rendszerint a családok fontossága kerül előtérbe. Tizenötödikén világszerte ennek a kis közösségnek az összetartó erejére, meghatározó szerepére irányul a figyelem. Hargita Megye Tanácsa szem előtt tartva mindezt, idén is nagy hangsúlyt fektet a családok érdekében tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint egyházak programjainak támogatására.

Bár igen csak felforgatta világunkat a koronavírus és mindenkit kisebb, nagyobb nehézségek elé állított a járvány, igyekezzünk megtalálni ennek az új helyzetnek is a pozitív oldalát. A családok számára itt egy soha vissza nem térő lehetőség, használjuk ki ezt az időszakot, töltsük meg a napokat hosszú beszélgetésekkel, a közös programokkal.

Bár a járvány helyzet miatt a családoknak szóló programok többsége elmaradt vagy átalakult, Hargita Megye Tanácsa bizakodva tekint a jövőre és továbbra is nagy hangsúlyt fektet ezek támogatására, legyen szó sportról, kultúráról vagy akár szabadidős tevékenységről.

Írta: Laura Siklódi