menu Főoldal
Hírek

75 éves az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház

Andrea Benedek | 2024-01-15

Jubileumi évfordulót ünnepel idén a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, 75 éves az idén.

Az idén 75 éves a marosvásárhelyi Nyomda utcai Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház. A jubileum alkalmával bemutatók, vendégelőadások és számos meglepetés várja a gyerek-, ifjú- és felnőttközönséget. Már elkezdődtek az évfordulós meglepetések: a társulat egy fotózáson vett részt, több mint egy hónapja játszák a Hőkirálynőt.  A születésnapi évforduló alkalmából jubileumi beszélgetéssorozatot indítottak Varázsdoboz címmel. A beszélgetések a jelenlegi társulat színészeiről, munkatársairól szólnak, de a személyes történetek tükrében sok minden kiderül a bábszínház múltjáról és kulisszatitkairól is. A sorozat hét videóból fog állni, ezek a Youtubeon követhetőek.  

Akárcsak az év nagy részében, az színház munkatársai ez évadban is arra törekszenek, hogy a lehető legváltozatosabb, a közönség számára élvezhető darabokat vigyenek színre. A mesefeldolgozások minden korosztály számára szükségesek és értékesek, mert teljesen más képességeket fejleszt, mintha azt olvasás nyomán hallanák.

Csecsemőelőadások, kisiskolásoknak szóló bábelőadások, általános és középiskolásoknak való színpadi alkotások, felnőtteknek szóló produkciók várják egész évben a közönséget.

Írta: Andrea Benedek