menu Főoldal
Hírek

29. Könyvvásár Marosvásárhelyen

Andrea Benedek | 2023-11-18

Lezárult a 29. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, jövőre jön a rendezvény harmincadik kiadása.

 

A kezdeti nehézségek ellenére megvalósult a Romániai Magyar Könyves Céh által megszervezett 29. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, és egy igazán színvonalas, programokban bővelkedő rendezvénynek lehettek tanúi mindazok, akik a négy nap valamelyikén kilátogattak a Nemzeti Színház épületébe.

Ez a rendezvény a marosvásárhelyi magyar közösségnek szól, ezt a közösséget szolgálja, illetve azt, hogy megvalósítsuk mindazt, amit célul tűztünk ki, hogy megpróbáljuk kinevelni a következő olvasó nemzedékek a gyerek- és különféle más programok, valamint a 10-dik alkalommal megszervezett olvasásvetélkedő által, mondta el a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke.

A marosvásárhelyi könyves szemlén a kiadványok mellett több mint 100 program várta az érdeklődőket, és több mint 50 szerző volt jelen az irodalmi programokon.

Vida Gábor kapta mindemellett az Év szerzője-díjat a Magvető Kiadónál idén tavasszal megjelent Senkiháza című kötetéért. A szerző a Gyarmathy János szobrászművész által készített kisplasztikát és a Communitas Alapítvány jóvoltából 1000 eurónak megfelelő pénzjutalmat vett át a vásár gáláján. Jövőre érkezik a jubileumi kiadás.

 

 

Írta: Andrea Benedek