menu Főoldal
Hírek

2024 az imádkozás éve a Magyar Unitárius Egyházban

Andrea Benedek | 2024-01-12

A Magyar Unitárius Egyházban 2024-ben az imádkozás kapja a főszerepet.

Az utóbbi években gyakori, hogy a városok vezetői, a civil szervezetek, a különböző egyesületek már az év elején meghatározzák, hogy az adott esztendő milyen tematikára épül. A Magyar Unitárius Egyház az idei évben az imádkozást választotta központi témaként.

„A tavalyi évben a hitélet és lelkiség témája vezette az egyházi életet, az idei téma kiválasztását pedig a körülöttünk levő, közvetlen környezetünkben történő nehézségek, megpróbáltatások, az Istennel való kapcsolatunk elgyengülése indokolta. Az egyház egyik elsődleges feladat ugyanis az, hogy a jó Istennel ápolt kapcsolat minél egészségesebb, közelibb, őszintébb, állandóbb legyen” – részletezte az egyház kommunikációs felelőse, Koppándi Júlia.

Ft. Kovács István püspök úr január 13-án, a Kolozsváron megtartott vallásszabadság ünnepén hivatalosan is bejelentette az év témáját, így az egyházközségek számára is elkezdődhet a témakörön belüli munka. A központi bizottság által meghatározott tematika ugyanis az egyházközségek, lelkészek számára irányadó lehet, inspirációként szolgálhat tevékenységek megtervezéséhez, szervezéséhez, sőt a lelkészeknek a szószéki szolgálat során is segíthet. Minden hónapban egyszer, egy virtuális találkozás keretében az adott hónapra meghatározott alapgondolatról közösen ötletelnek a lelkészek – összegezte Koppándi Júlia.

A havi témák, alapgondolatok csak iránymutatóak, a lelkészek nem kötelesek ezek alapján szólni a gyülekezetekhez.

Írta: Andrea Benedek