Tájházakat látogattak

Írta:  2014. október 28., kedd 11:07

Múlt pénteken immár nyolcadjára rendezték meg a „Tájházak és néprajzi gyűjtemények szerepe Hargita megyében” címet viselő szakmai találkozót. Az idei eseményen többek közt a korondi és alsósófalvi tájházakat látogatták meg a szakemberek.


Az idei eseményt a korondi tájháznál nyitották meg a délelőtti órákban. Ott a néprajzi gyűjteményt Ambrus Lajos, a Firtos Művelődési Egylet elnöke mutatta be az érdeklődőknek. Az esemény céljáról P. Buzogány Árpád programfelelőst kérdeztük.
A korondi tájház gyűjteményének megtekintése után, a szakemberek Felsősófalvára látogattak, ahol megtekintették a Fábián Zsigmond-féle portát, valamint a református műemléktemplomba is látogatást tettek. Felsősófalván Szász Tibor András református lelkipásztor kalauzolta a csoportot.A tájházlátogatáson egy magyarországi restaurátor is részt vett.A szakemberek az alsósófalvi tájházat is megtekintették, ahol Ráduly Jolán tanítónő, tájházfelelős mutatta be a néprajzi gyűjteményt. Továbbá, a művelődési házban megtekintették Pál Lídia saját székelyruha- és kézimunka gyűjteményét. Ezután a Fülöp Árpád-féle kovácsműhelybe nyertek bepillantást a résztvevők, ahol Andrási Ilona nyugalmazott magyar szakos tanár vezette a csoportot. Az esemény közös ebéddel zárult.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső