Könyvbemutató Szovátán

Írta:  2013. október 16., szerda 11:53

Október 10-én, csütörtökön a szovátai református egyház imatermében mutatták be „A Marosvásárhelyi Kultúrpalota 1907-1913” címet viselő könyvet. A bemutató a Bernády Közművelődési Egylet és a Református Egyház szervezésében valósult meg.
A gazdagon illusztrált könyv szövegeit hárman írták: Keserü Katalin, Oniga Erika és Várallyay Réka művészettörténészek, a fotókat Plájás István készítette. A könyv ismertetése során megtudtuk, hogy a kötet egyrészt építészeti szempontból mutatja be a Kultúrpalotát, ugyanakkor a kiadványban az épület reprezentatív termeinek bemutatása, valamint a palotába beköltözött intézmények ismertetése is helyet kapott.
A csütörtökön bemutatott könyv az első ilyen jellegű szakmai kiadvány, mely a szecesszió e méltán híres épületét mutatja be.
A könyv, a Maros Megyei Múzeum és a Bernády György Közművelődési Egylet közös kiadásában látott napvilágot, és hamarosan román nyelven is olvasható lesz.
A kiadványt egyelőre Marosvásárhelyen a Kultúrpalota tűkörteremben, a Megyei Múzeum Marosvásárhelyi vár épületében és a Bernády Egyletnél lehet megvásárolni. A szerző, Oniga Erika gondolt a Sóvidéken élőkre is, így hagyott pár kötetet a szovátai Polgármesteri Hivatalban is Kiss Jánosnál.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső