Szovátai győztes a népdalvetélkedőn

Írta:  2013. július 11., csütörtök 10:01

Az elmúlt hétvégén zajló Csűrszínházi Napok fénypontját a június 29-én megrendezett Széllyes Sándor Népdalvetélkedő jelentette. A vetélkedőnek szovátai győztese is van.
Az első Széllyes Sándor népdalvetélkedő a Maros Művészegyüttesnek, a Csűrszínházi Egyesületnek és az Artecotur Egyesületnek köszönhetően valósult meg. A versenyzők Maros megye nyolc kistérségéből érkeztek: Marosfelfalu, Szováta, Erdőszentgyörgy, Dicsőszentmárton, Segesvár, Nyárádszereda, Marosvásárhely és Mezőpanit településeiről. A népdalvetélkedő a Maros Művészegyüttes egykori tagjának nevét viseli. Barabási Attila, az együttes igazgatója azt nyilatkozta, kötelességüknek érzik volt munkatársuk emlékének ápolását, ezért visszatérő vendégeik a Csűrszínháznak.
A versenyzők két dalt kellett elénekeljenek, amelyből egyet szabadon választhattak, a másikat pedig a zsűri kérésére adták elő. A felnőtt kategóriában szovátai versenyző nyerte el az első helyet. Samu Imola az előválogatón vonakodott a versenytől, szombaton mégis lenyűgözte a közönséget.
A gyerek kategóriában Szöllősi Kata, marosvásárhelyi versenyző került az első helyre, Lénárd Imelda Laura, nyárádremetei versenyző a 2. helyet, míg Veress Orsolya a 3. helyet nyerte el.
A gyerek kategóriában Márton Csenge, Szováta másik versenyzője is jeleskedett, hiszen 4. helyezést ért el a vetélkedőn.
A vetélkedőről készített felvételeinket, a versenyzők produkcióit a … Sóvidéki összeállításban megtekinthetik.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső