Nemzeti értékeink összegyűjtése

Írta:  2014. június 02., hétfő 10:04

A Sóvidék Kulturális Folyóirat, a Teleki Oktatási Központ és a Bernády Közművelődési Egylet azon munkálkodnak, hogy a szovátai lakosság közreműködésével összegyűjtsék a helyi értékeket.

A szervezők úgy vélik, a környéken sok olyan érték van, amely bekerülhet a Nemzeti Értéktárba.A magyar nemzeti értékek és azon belül a hungarikumok megőrizendő és egyedülálló értékek. A nemzeti tudat erősítése érdekében nemzetünk értékeit össze kell gyűjteni, dokumentálni, a szigorú nyilvántartás és kutathatóság szabályai szerint meg kell őrizni, az értékeket pedig ápolni, védelmezni és támogatni kell. Ez a folyamat nemsokára városunkban is elindul.
A nemzeti értékek tárházát gazdagítják a magyarországi együtt élő népek, a magyar nemzetalkotó nemzetiségek és a határon túli, valamint szerte a világban élő, magukat magyarnak valló egyének, közösségek értékei. Ezért fontos, hogy a helyi értékek is napvilágra kerüljenek.„Örökségünket, a magyar kultúra évezredes értékeit, a magyarság szellemi és anyagi alkotásait, ember alkotta és természet adta értékeit átfogó értéktárban kell összesíteni. A nemzeti értékeink védelme hozzájárul a nemzeti azonosság-tudat kialakulásához és megszilárdításához.” - olvasható a Hungarikum Bizottság által működtetett hungarikum.hu weboldalon.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső