Magyarországi választások, érkeznek még a szavazó borítékok

Írta:  2018. április 04., szerda 12:11

Március 24-én zárult a határon túli magyar állampolgárok regisztrációs kérelme. 378 ezer 622 fő regisztrált a megadott határidőig. Az első szavazólapokat tartalmazó borítékok még a múlt héten megérkeztek, azóta folyamatosan érkeznek a szavazóborítékok, amelyeket minden választópolgár megkap az elkövetkezendő napokban.


Múlt héten az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének székházában a Szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek, alpolgármesterek, illetve megyei tanácsosok is tanácskoztak az április 8-i magyarországi választásokról. Az eseményen jelen volt Magyarország Csíkszeredai Főnkonzulátusa részéről Tóth László főkonzul, Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének elnöke is.
„Magyarország kormányának köszönhetően Erdélyben több óvoda és bölcsőde fog épülni. Az infrastrukturális segítségen túl kulturális örökségünk megőrzésében is állandó segítséget kapunk az anyaországtól. A magyar-magyar összefogás eredményeként indult be a Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program, melynek eredményeként 520 mezőségi család kapott anyagi támogatást, amely által fejlesztheti vállalkozását és gazdaságát. Most rajtunk a sor, hogy támogassuk Magyarország nemzeti kormányát! Arra biztatok minden kettősállampolgárt, hogy éljen szavazati jogával, vegyen részt az április 8-i választásokon” – mondta Péter Ferenc. - olvashatjuk az RMDSZ honlapaján. Tóth László csíkszeredai főkonzul a 2018-as országgyűlési választások lebonyolításával kapcsolatosan azt tartotta a legfontosabbnak, hogy minden arra jogosult magyar állampolgár élhessen szavazati jogával, és ehhez a Csíkszeredai Főkonzulátustól minden támogatást megkapjon. A főkonzul legutóbb most szerdán, a Beszélő című műsorban nyilatkozott. Híradónk stábja az április 8-ai levélszavazásról kérdezte.
A szavazatokat tartalmazó borítékokat Csíkszeredába kell eljuttatni, de ezeket nem feltétlen kell személyesen elvinni, rálehet bízni egy közreműködő szervezetre is, a helyi RMDSZ szervezetekre, az Önkormányzatokhoz szintén be lehet adni a levélszavazatokat, de a történelmi egyházak is segítenek. Csíkszeredában, ebben az időszakban hosszított nyitva tartás lesz, reggel 6-tól 22 óráig lehet keresni a konzulátus munkatársait. Nagypénteken és szombaton nyitva lesz az iroda, viszont április 1-én és 2-án zárva vannak.
A regisztracio.ro oldalon bővebb információt kaphatnak az érdeklődők a 2018-as magyarországi választásokkal kapcsolatban. Azt, hogy mire kell oda figyelni a szavazásnál, szintén a főkonzul mondta el.
A szavazók április 6-ig adhatják le levélszavazataikat az említett szervezeteknél, ugyan itt segítséget is kérhetnek az azonosító nyilatkozatok kitöltéséhez.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső