Juhászlegény három felvonásban

Írta:  2018. április 04., szerda 11:47

A gyergyói medence felnőtt színjátszói, énekesei és zenészei Szovátára is elhozták Török Zsolt Juhászlegény című zenés-dalos humoros falusi életképeket bemutató három felvonásos életképet. A ditrói, szárhelyi, orotvai csoport március 24-én, a Domokos Kázmér Művelődési Házban lépett színpadra a darabbal.


Szovátán is színpadra került Török Rezső 1935-ben írt Juhászlegény című életképe. A darab első felvonásában a szegény juhászlegény nem kapja meg azt a leányt, akit szeret, míg a harmadik felvonásban megkapja. Közben a szegény juhászlegény az első felvonás végén elalszik és a harmadik felvonás első jelenetéig szunyókál egyet. Azt álmodja, hogy a Karakán király udvarába került, akinek a leányát már ebben a felvonásban elnyeri.
Gyergyóditróban ezt a darabot két alkalommal is eljátszották, de még 1968 és 1988-ban. Felkérésre a gyergyószéki amatőr színjátszók ismét színpadra vitték a darabot, de nem csak a gyergyói településeken. Az előadás előzményeiről szintén Gál Pál László beszélt.
Belépőt sehol sem kell fizetni az előadásra, Szovátán sem kellett, a színjátszó csoport egy adománydobozt helyezett el a bejáratnál, így mindenki lehetőségei szerint járulhatott hozzá adományával az előadáshoz.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső