72 millió lej a Maros megyei úthálózat karbantartására, korszerűsítésére

Írta:  2018. április 04., szerda 09:57

Elfogadták március 29-én a tanácsososok a Maros Megyei Tanács 2018-as gazdasági és szociális cselekvési programját. A program több fejezetből áll, így tartalmazza a beruházásokat és a tervezett javítási munkálatokat, az idei évre beütemezett közúti munkálatok tervét, a 2018-as évre vonatkozó pályázati programokat, illetve a Maros megyei önkormányzatnak alárendelt kulturális intézmények éves programtervét is.


A megyei tanács és az alárendelt intézmények beruházási és javítási programja azokat a munkálatokat és fejlesztéseket tartalmazza, amelyek az intézmények működését és szolgáltatásaik minőségének javítását szolgálják. Ezekre a beruházásokra idén 119,5 millió lejt fordít a megyei önkormányzat. - tájékoztat a Maros Megyei Tanács Sajtóirodája. A 2018-as beruházási és karbantartási programban több beruházás szerepel
Péter Ferenc hozzátette, a megyei tanács folytatja a 2017-ben elkezdett korszerűsítési projekteket, és idén elkezdi a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretében finanszírozást nyert közúti munkálatok kivitelezését, valamint az uniós finanszírozású útjavításokat is.
A megyei tanács elnöke kiemelte, a 2018-as cselekvési programban szerepelnek azok a pályázatok is, amelyeket a megyei tanács hirdet meg a civil szervezetek és az egyházak képviselői számára vissza nem térítendő támogatások lehívására. Ezekre összesen 2,1 millio lejt fordítottunk, tette hozzá Péter Ferenc.
A megyei tanács éves tevékenységi programjában szerepelnek az alárendelt kulturális intézetek fontosabb rendezvényei és projektjei is. Így megtaláljuk a programban a Látó és Vatra folyóiratok, a Maros Megyei Múzeum, a Maros Megyei Könyvtár, a Maros Művészegyüttes, az Ariel Ifjúsági és Bábszínház, a Marosvásárhely Állami Filharmónia és a Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatás Maros Megyei Központjának 2018-as rendezvényeit, illetve minden intézmény programtervében kiemelt kategóriaként szerepelnek a centenáriumi projektek. - olvashatjuk a Maros Megyei Tanács Sajtóirodájának közleményében.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső