Négyen tettek tanúbizonyságot Korondon

Írta:  2018. március 28., szerda 10:43

Korondon a konfirmálók megerősítették Krisztushoz és az unitárius egyházhoz, gyülekezethez való tartozásukat. Idén négy fiatal tett szívbeli fogadalmat és hitvallást.


A konfirmandus személyes vallástételt tesz, döntést hoz Krisztus és az Ő egyháza mellett. A konfirmáció olyan ünnepi alkalom, melyen Isten előtt ünnepélyesen megfogadjuk, hogy Jézus Krisztus követői és református egyházunk hűséges tagjai leszünk. Ezen az alkalmon felhatalmazást nyerünk az úrvacsora vételére. Mivel a szülők és keresztszülők fogadalmat tesznek a gyermek megkeresztelésekor arra, hogy hitben nevelik őt, tizenévesen neki magának is meg kell ismernie a keresztény hit alapvető igazságait, hogy tudatosan vállalja egyházhoz tartozását. Ez történik a konfirmáció keretében.
Az unitárius lelkész miután kikérdezte a fiatalokat a gyülekezet előtt, az egyháztaggá fogadás következett. „Unitárius vallásunkról elhangzott bizonyságtevésetek alapján, melyet az Úrvacsora vételével megerősítettetek, befogadlak titeket az unitárius egyház korondi egyházközségének önálló tagjai közé.” - hangzott el a lelkész szavaiban. A konfirmáció az úrvacsoravétellel vált teljessé, amikor a fiatalok először vették magukhoz a szent jegyeket, majd a lelkész tanácsaival léphettek kis a templomból.
A konfirmációs ünnepi istentiszteletet követően a fiatalok családjuk körében ünnepelték meg, hogy nagykorú tagjai lettek az unitárius egyháznak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső