Szijjártó Péter Marosvásárhelyen

Írta:  2018. március 26., hétfő 13:38

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának minisztere Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatót.


Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának minisztere Marosvásárhelyre látogatott a Pro Economica Alapítvány által szervezett sajtótájékoztató és a 25. Tudományos Diákköri Konferencia megnyitója miatt. Nem üzengetni, hanem párbeszédet folytatni – hangzott el többször a mondat a sajtótájékoztatón.
A magyarországi minisztert Péter Ferenc Maros Megye Tanácsának elnöke és Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója fogadta. A sajtótájékoztató témái közé tartozott a román – magyar kétoldalú együttműködés, a magyar-magyar kapcsolatok révén Erdélyben, valamint a Romániában megvalósult beruházások és aktuális külpolitikai témák. A sajtótájékoztatón Kozma Mónika köszöntötte a résztvevőket, majd háláját fejezte ki a Magyar Kormánynak a számtalan támogatásért és a közös projektekben való részvételért, amit az elmúlt időszakban az alapítvány felé irányoztak. Ezt követően a megye elnök beszámolója következett.
A megye elnök a beszámolója végén úgy fogalmazott: „Úgy érzem most rajtunk a sor”. Utalt az április 8.-ai magyarországi parlamenti választásokra Péter Ferenc. Most mi erdélyi magyarok biztosíthatjuk támogatásunkról a jelenlegi Magyar Kormányt – tette hozzá. Szijjártó Péter miniszter több új közös projektet is megemlített a sajtótájékoztatón, ami a magyar–román kapcsolat javulását és a közös gazdaság fellendítését jelenti.
A projekt keretén belül 501 kis- és középvállalkozást támogatnak összesen másfél milliárd forint értékben.
Közös gazdaságfejlesztési projekt keretén belül Budapest és Kolozsvár közötti gyorsvasút megépítéséről tárgyal Magyarország Kormánya Romániával – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szijjártó Péter. A marosvásárhelyi római katolikus iskola ügye sem maradt ki a sajtótájékoztatón.
A sajtótájékoztató végén a miniszter válaszolt a kérdésekre, majd szakmai stábjával folytatták a marosvásárhelyi útjukat a 25. Tudományos Diákköri Konferencia megnyitójára.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső