A szovátaiak vitték el a pálmát

Írta:  2018. március 23., péntek 15:49

VIII. alkalommal kerül megrendezésre a III. osztályos tanulók sportvetélkedője, a Napsugár Öttusa Bajnokság. Az országos döntőt megelőzően a versenyre benevezett iskolák csapai a megyei vetélkedőkön mérettetnek meg. Idén az Öttusa Bajnokság megyei fordulóját a Bolyai Farkas Elméleti Líceum szervezte meg. Maros megyéből huszonöt csapat nevezett be az ötpróbás mérkőzésre, amelynek a Szász Albert Sportlíceum sportterme adott helyet.


A Napsugár Öttusa Bajnokság mozgásra serkenti a kisdiákokat, megismerteti őket a sport nemes versenyszellemével, az összefogás erejével. Az öttusa név csupán az öt versenyszámra utal, amelyek nem azonosak magának a sportágnak az öt próbájával, hanem követik a tantervet, és az életkori sajátosságok figyelembe vételével a játékra alapoznak. A versenyen az S. Illyés Lajos Általános Iskolát idén is képviselték a harmadik osztályos tanulók, négyen alkották a csapatot.
A Napsugár Öttusa Bajnokság megyei szakaszának mind az öt próbáját (célba dobás, helyből távolugrás, egyensúlyozás, váltófutás) remekül kiállták a szovátai gyerekek, a 25 csapat közül ők teljesítettek a legjobban.
Az országos döntőt június 8 és 10.-e között tartják a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a tavalyi aranyérmes csapat iskolájában. A mindent eldöntő versenyen 9 megye  nyertes csapatai mérettetnek meg.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső