A fiatalok, a fajüldözés és a megkülönböztetés

Írta:  2018. március 23., péntek 15:40

Egy nyárádmagyarósi diákokból álló csoport egy projekt keretében három másik európai település fiataljaival dolgozik együtt. A fajüldözés és a megkülönböztetés elleni program első állomása tavaly nyáron Franciaország volt, idén áprilisban pedig Portugáliába utaznak a résztvevők.


A jelenleg zajló projekt története 2012-ig nyúlik vissza, ugyanis Nyárádmagyarós ekkor került testvértelepülési kapcsolatba egy franciaországi, egy szlovéniai és egy portugáliai településsel.
Néhány évvel ezelőtt egy az Európa Tanács által támogatott projektet kezdeményeztek a franciák, amelynek a nyárádmagyarósiak is részesei lehettek a kapcsolatnak köszönhetően. A jelenleg is zajló projekt két éve indult, témája: A fiatalok, a fajüldözés és a megkülönböztetés. A község vezetőinek kérésére, a szovátai Csortán Ferenc ezúttal is részt vesz a programban, mint küldöttségvezető.
Tavaly nyáron a franciaországi Neuviller-ben találkoztak a projektben résztvevő fiatalok, köztük a nyárádmagyarósi Tőkés Andrea Izabella is.
A tavaly nyári látogatás egybeesett a francia nemzeti ünneppel, így a nyárádmagyarósi fiatalok különleges ajándékkal lepték meg vendéglátóikat.
Mint megtudtuk április 21-28. között újabb találkozóra kerül sor, ezúttal Portugáliába utaznak a fiatalok. A program szerint a résztvevők létrehoznak majd egy a toleranciáról és intoleranciáról szóló dokumentumot, de a Penelában élő menekültekkel és hátrányos helyzetűekkel is találkozhatnak, beszélgethetnek. Mindemellett persze, a diákok megismerhetik a kisváros nevezetességeit és kultúráját is.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső