Fáklyákkal a hősök tiszteletére

Írta:  2018. március 21., szerda 14:18

Nyárádszereda Polgármesteri Hivatala Székelytompán, Nyárádszeredában és Andrásfalván is megünnepelte március 15-ét. Nyárádszeredában délelőtt Szász Károly sírjánál, este pedig Deák Farkas szobránál koszorúzott az ünneplő tömeg. A programokat a református templomban tartották.


Az iskolások számára szervezett délelőtti koszorúzást a délutáni istentisztelet váltotta fel, ahol elsőként Sándor Szilárd unitárius lelkész lépett a szószékba, aki imádságban kérte a jó Istent, hogy ne csak múltja, de jelene és jövője is legyen a magyar nemzetnek. Őt követte Dórcsa László plébános celebrálása, majd házigazdaként Székely Endre református lelkipásztor áldotta meg az egybegyűlteket. Az ünnepi beszédek sorát Szűcs Péter kezdte.
Tóth Sándor polgármester beszédével folytatódott az est, majd Novák Csaba Zoltán maros megyei RMDSZ-es szentár is megtartotta ünnepi félszólalását. Ezt követően az I-IV-esek csillogtatták meg népviseletben tudásukat.
Egy másik padsorban az V-VIII osztályos gyerekek is igazi koncerttel lepték meg a közönséget.
A magyar himnusz eléneklése után az ünneplő tömeg kivonult a templomból, majd fáklyákat osztogattak a szervezők, hogy fáklyás felvonulással közelítsék meg a forradalmár Deák Farkas szobrát. A helyi vezetőség, tantestület és más helyi szervezetek vezetői is megkoszorúzták a mellszobrát.
Az ünnepség méltó zárásaként a tömeg a székely himnuszt énekelte el.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső