Emlékeztek Sóváradon is

Írta:  2018. március 20., kedd 14:28

A sóváradi református egyház szervezésében a helyi tanári kar tartott tanulságos műsort a március 15-i rendezvényen.


A Sóváradi Református Egyház közösen a helyi önkormányzattal szervezte meg idén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepséget. A tanári kar megemlékező műsorral készült, majd koszorúzás is volt.
Hálaadó istentisztelettel vette kezdetét Sóváradon a március 15-i események, ahol Tatár Tibor helyi református lelkipásztor hirdette az igét. Az igehirdetés során többek között arról mesélt a híveknek, hasonlatot vonva a zsidók kivándorlásáról, hogy az itthon maradás lehet magyarságunk megmaradásának a kulcsa. Külföld noha idézőjelesen, de lehet csak fogságot tartogat az emberek számára.
Az istentiszteletet követően a templomban folytatták a műsort, elsőként a helyi történelem tanár tartott egy rövid beszámolót a 1848-49-es eseményekről, majd a tanári kar ünnepi előadását láthatták a hívek.
A templomozás után a résztvevők átvonultak az első Világháborús emlékműhöz, ahol a polgármester tartotta meg ünnepi beszédét, amelyben többek között az ünnepség fontosságáról szólt a sóváradiakhoz.
Az emlékmű megkoszorúzása után végezetül a székely himnuszt énekelte el az ünneplő tömeg.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső