Ünnepelt Erdőszentgyörgy

Írta:  2018. március 19., hétfő 11:57

Két helyszínen és sok programmal ünnepelték meg március 15-ét Erdőszentgyörgyön.


Erdőszentgyörgy Polgármesteri Hivatala két helyszínen és megannyi gyerek közreműködésével tartotta meg idén a 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett ünnepséget. Száz éve élünk Romániában és ezer éve a Kárpát-medencében, a következő 170 évben is helyt kell álljunk – fogalmazott az ünnepségen a város vezetője.
Így indult csütörtök délelőtt a március 15-i ünnepség programsorozata Erdőszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Szent György Technológiai Líceum és a helyi magyar egyesületek közös szervezésében. A program Csibi Attila Zoltán ünnepi beszédével kezdődött. „A nemzeti összetartozás tudata 1848 óta a leggazdagabb erkölcsi, szellemi és érzelmi erőforrásunk.” – fogalmazott beszédében a város vezetője. Őt követte Novák Csaba Zoltán Maros megyei szenátor beszéde.
Az intézmények és politikai vezetők mellett, a helyi egyesületek és számtalan diák is részt vett az ünnepségen.
A történelmi egyházak képviseletében rövid igehirdetést tartottak, áldást is kaptak a részt vevők. A kopjafák koszorúzása után a tömeg a művelődési házban folytatta az ünnepséget.
A művelődési házban közel egy órás kulturális műsor várt az érdeklődőkre, ünneplőkre az iskolások és a Madaras testvérek jóvoltából.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső