14 Könyv és gyertya díjat adtak át

Írta:  2018. március 19., hétfő 11:52

A március 15-i ünnepséget Marosvásárhelyen az 5. Könyv és gyertya díjátadó gálával zárták.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség maros megyei szervezete március 15-én délután hat órától ötödik alkalommal szervezte meg a Könyv és gyertya díjátadó gáláját. Idén 14 személy részesült elismerésben a magyar közösségért végzett munkájukért az itthon maradás szorgalmazásáért és a közösség előremenetelésének a segítéséért. Post mortem díjat kapott Siklódi Zsolt grafikusművész.
A rendezvény a két himnusz eléneklésével és egy szavalattal indult, ezt követően házigazdaként Péter Ferenc az RMDSZ Maros megyei elnöke ünnepi beszéde következett, amelyben többek között kihangsúlyozta, hogy az erdélyi magyarság mindössze tiszteletet és jogegyenlőséget kér magának.
A Könyv és gyertya díjak átadásával azon személyeknek mondunk köszönetet, akik hozzájárultak közösségünk erősödéséhez, kultúránk fenntartásához, az anyanyelvű oktatás fejlődéséhez. – tette hozzá a megye vezetője. Idén 14 személy részesül Könyv és gyertya díjban. Idén Albert Ferenc autószerelőt, Batizán Attila református lelkipásztort, Böjte Judit óvodapedagógust, Buksa Ferenc református lelkipásztort, Csiszár Aladár prímást, Gábos Dezső nyugalmazott tanítót, Gál Éva, az RMDSZ 8-as körzetének volt elnökét, Gyulai József állategészségügyi technikust, Klementisz János nyugalmazott tanárt, Kováts Ildikó nyugalmazott óvónőt, Lászlóné Fülöp Irén nyugalmazott tanítónőt, Magyarósi Erzsébet pedagógust, Márton József edzőt tüntették ki.
Post mortem díjat kapott Siklódi Zsolt.
A gála estet az Esszencia formáció koncertje zárta.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső