Megragadni a lehetőségeket

Írta:  2018. március 15., csütörtök 14:49

8 településen ismertetik a közeljövőben kiírásra kerülő pályázati lehetőségeket.


A Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad Leader Akciócsoport munkatársai pályázati tájékoztatókat tartanak. Eddig a pályázati lehetőségekről beszámoltak Makfalván, Kibéden, Sóváradon, Bözödön és Kenden, de tájékoztatókat tartanak még Rigmányban, Székelyvéckén és Gyulakután is.
Nehéz és bonyolult a pályázati rendszer, éppen ezért van a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad Leader Akciócsoport, melynek munkatársai készséggel állnak mindazok rendelkezésére, akik támogatási igényt nyújtanának be. Segítségükkel kis és nagy projektek is megvalósulhatnak és bővülhetnek. Az Akciócsoport munkatársai egy évben többször is tartanak tájékoztató körutat, melyen a jelenlévőknek beszámolnak az aktuális pályázati lehetőségekről. Sóváradon hétfőn, március 12-én a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében tartottak tájékoztatót.
„A tavaly három szesszión keresztül már a rendelkezésre álló pénzösszeg több mint felét kipályáztattuk, most a fenn maradt összegeket szeretnénk kipályáztatni.” - tette hozzá a menedzser, aki kérdésünkre elmondta: most lehetőségük van pályázni a mezőgazdászoknak, az újonnan létrejött, illetve a már működő mezőgazdaságoknak, ugyan úgy pályázhatnak a nem mezőgazdasági újonnan létrejött, vagy már működő cégek, egyesületek, egyházak és önkormányzatok is. Bodo Zoltán, sóváradi vállalkozó eddig már kétszer pályázott sikeresen, most szeretné bővíteni vállalkozását, újabb pályázatot nyújtana be.
A prezentációt követően a felmerülő kérdésekre a Kis-Küküllő-Balavásár-Sóvárad Leader Akciócsoport munkatársai (Berei Brigitta Enikő, Kiss Helga és Kutasi Dezső) válaszoltak. Most pénteken, március 16-án hasonló tájékoztatót tartanak Rigmányban 10 órától, a település kultúrotthonában és Székelyvéckén 12 órai kezdettel, a Polgármesteri Hivatal Gyűléstermében. A népszerűsítő pályázati tájékoztató körút március 19-én, hétfőn zárul Gyulakután, a Polgármesteri Hivatal gyűléstermébe várják az érdeklődőket 12 órára.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső