Kertésznap Nyárádszeredában

Írta:  2018. március 14., szerda 13:43

Az elmúlt hétvégén, március 10-én kertésznapot tartottak Nyárádszeredában. A XVI. alkalommal megszervezett rendezvényen a környékbeli és a távolabbi vidékek termelői kínálták kertészeti termékeiket. Az egynapos vásárnak a Művelődési Ház és az előtte levő tér adott helyet.


A kertésznapon a látogatók különféle zöldség- és virágmagok, gyümölcsfacsemeték, bogyós termésű gyümölcs-szaporítóanyagok, díszcserjék és virágok sokaságával ismerkedhettek, de a vásáron gombát, borokat, pálinkákat, szörpöket, mézet, növényvédő szereket, növénytápot, virágföldet, kertészeti kisgépeket, szerszámokat is áruba bocsájtottak.
Makkai Tamás Székelyhodosról érkezett a kertésznapra, feleségével biotermékeket állítanak elő, szörpöt és lekvárt készítenek.
Az agrárium sikeres ágazatai közé sorolható a gombatermesztés is, Gál Mária kertészmérnök vállalkozása is egyre eredményesebb.
A megkérdezettek sikeresnek ítélték meg a kertésznapot, hiszen minden megtalálható volt a rendezvényen, ami a kertészkedéshez szükséges.
A tizenhatodik kertésznapra a Bocskai István Alapítvány, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakosztálya és a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának kertészmérnöki tanszéke szervezésében került sor.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső