Claudia álarcosbálja

Írta:  2018. március 13., kedd 10:53

Álarcos bálnak adott otthont az erdőszentgyörgyi Rhédey kastély.


A Rhédey kastély őrei március 9-én Claudia álarcos bálja címmel színvonalas rendezvényt szerveztek Erdőszentgyörgyön. Az este folyamán a gyerekek döntős színjátékukat is bemutatták.
„A Rhédey kastély őrei néven megalakult diákcsapat egy versenyfelhívás eredményeként jött létre. Az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceum 11. osztályos tanulói alkotják, akik úgy döntöttek, hogy az Örökségünk Őrei vetélkedő keretén belül, Erdőszentgyörgy műemlék épületét, a Rhédey kastélyt fogadják örökbe. Céljuk: a kastély és a Rhédey család történetét ismertetni és eljuttatni minél több emberhez, így népszerűsítve nemcsak a nevezetes épületet, hanem a települést is.” - olvasható az önkormányzat honlapján. A diákok ezúttal egy álarcosbált szerveztek a kastélyban.
Miután a szervezők köszöntötték a jelenlévőket, a kreativitás verseny résztvevőinek díjazása következett.
A táncot a ház asszonya, Gróf Rhédey Caludia nyitotta meg, Würtembergi Sándor oldalán.
A rendezvényt a Rhédey kastély őreinek döntőre előkészített előadása zárta. Beke Tünde reméli, hogy a tizenegyedikes diákok példát mutattak a kisebbeknek, és ha jövőben ők már az érettségire készülnek, átadhatják a stafétát a következő évfolyamnak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső