A tatabányaiakkal ünnepelnek

Írta:  2018. március 12., hétfő 10:38

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Korond községben is megemlékeznek. Erre a napra már készülnek a Korondi Szakközépiskola diákjai.


Korondon minden évben az igehirdetéseket megelőzően népviseletbe öltözött ifjak lóháton felvonulnak a községben, majd szentmisével és istentisztelettel emlékeznek meg történelmünk egyik meghatározó eseményéről. A megemlékezés a régi községközpontban folyatódik, ahol az iskola diákjai, pedagógusai, az önkormányzat munkatársai, a meghívott vendégek és a község lakosai körbeállják a Benczédi-szobrot. A szoborőrség is elfoglalja helyét, a község zenekarának kíséretében kitűzik a zászlókat és sor kerül az ünnepi műsorra.
A kisebb diákok előadást majd felváltja a nagyobbak műsora, de elhangzanak az ünnepi beszédek, koszorúznak és elhangzik a székely, valamint magyar himnusz is. Ezen a napon Sóvidék, Nyárádmente, Küküllőmente településein is ökumenikus istentiszteletek, kulturális műsorok és megemlékezések keretében ünneplik meg a forradalom és a szabadságharc kitörését.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső