Korondi srác a világ legjobbjai között

Írta:  2018. március 09., péntek 15:20

A korondi Józsa Norbert-Levente március 3-án egyedüli romániai versenyzőként képviselte az országot a Bilbaóban megszervezett Superenduro Világbajnokság negyedik futamán. Négy futamot követően a kolozsvári csapat tagjaként Norbi a világranglista 9 helyén áll kategóriájában. Március 31-én válik el Lidköpingben, hogy junior kategóriában hányadik lesz a világon.


A tapasztalat szerzés mellett ez egy kiváló lehetőség számára, hogy saját teljesítményén javítson. A világbajnokság öt futamból áll, a szombati volt a negyedik, március végén tartják az utolsót Lidköpingben. Jelenleg összetettben a kilencedik helyen áll Norbi a maga 65 pontjával.
Norbert mivel még csak 21 éves így a Junior kategóriában versenyzik – szerinte ebben a csoportban több esélye van. A sóvidéki srác egy 300 köbcentis 2 ütemű motorral próbál jobbnál-jobb eredményeket elérni a változatos pályákon.
Etaponként 30-40 versenyző áll rajthoz, amiből az első 14-be kell bekerülni, hogy pontszerzésért küzdhessenek tovább a sportolók. A bajnokságot jelenleg Kevin Gallas németországi versenyző vezeti a maga 211 pontjával.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső