Gyerekfoglalkozások Szovátán

Írta:  2018. március 07., szerda 10:19

A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja rendszeresen tartott gyerekfoglalkozásokat Szovátán 2014 és 2016 között. Jelenleg teremhiány miatt csak heti egyszer szerveznek ilyen programokat a helyi bölcsődében. Stábunk ez ügyben kereste fel a szervezet Hargita megyei programvezetőjét.


„A Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontban játékos formában fejlesztjük az olyan alapkészségeket, mint a nagy mozgás, egyensúly, tájékozódás, beszéd, szociális készség, figyelem, emlékezet, ritmusérzék. Hangsúlyt fektetünk továbbá a fejlődés nyomon követésére, a szülő-gyermek kapcsolat mélyítésére, a kisgyermekes családok szocializálására és a modellnyújtásra” – olvasható a Gyulafehérvári Caritas honlapján.
A programvezető stábunknak elmondta, 2014 áprilisától vannak jelen Szovátán, a helyi önkormányzat támogatásával. Akkor a 3-as számú óvodában kaptak helyet a foglalkozások. Egészen 2016-ig 2-3 csoport működött heti rendszerességgel, utolsó évben a kicsik mellett, az óvodába járó gyerekeknek is szerveztek programokat.
2016 szeptemberétől viszont teremhiány miatt a helyi bölcsődében kezdték el a tevékenységet. Jelenleg Pápay Kinga jár Szovátára hetente egyszer, szerdánként. Ha pedig az óvodában épp vakáció van, időszakosan nagyobb gyerekekkel is foglalkozik, az anyukák jelenlétében.
A Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja a 4 év alatt közel 150 szovátai kisgyermeket foglalkoztatott. Teremhiány miatt viszont, nincs lehetőség arra, hogy heti rendszerességgel több csoport is részt vegyen a tevékenységeken. Zsuzsa elmondta, egy olyan helyiségre lenne szükség, amelyet ki lehet fűteni és lehetőleg van padló is, nem csupán beton, a gyerekek egészsége érdekében.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső