Ökumenikus világimanap Kibéden

Írta:  2018. március 06., kedd 10:35

Március 4-én, pénteken tartották világszerte a nők ökumenikus imanapját. A mozgalomba évről évre a Felső Küküllő-menti és a sóvidéki gyülekezetek is bekapcsolódnak.


Az Ökumenikus Világimanap története immár több évszázadosnak mondható, hiszen a kezdetek az 1870-es évekre nyúlnak vissza. Az évszázadok során egyre nagyobb mozgalommá nőtte ki magát a kezdeményezés, újabb és újabb csoportok csatlakoztak, a fiatal generációk is bekapcsolódtak. Az imanapi liturgia anyagát minden évben egy-egy ország női bizottsága készíti el. Mint minden évben idén is együtt ünnepelte a Nők világimanapját a Felső Küköllő-mente és Sóvidék.
Az ünnepséget áhítattal nyitották meg, majd a házigazdák köszöntötték a jelenlévőket. A világimanapi találkozóról Baczoni Szilárdka Kata, szovátai református lelkészt is megkérdeztük.
Az istentisztelet után egy kivetített előadás keretében hozták közelebb a jelenlévőkhöz az adott ország történetét. Előzetesen a szovátai református lelkész elmondta:
Ez a nap, ahogy a lelkész mondta, nemcsak istentiszteleti alkalom, mivel a felkészülések során megbeszélik az ismertető anyagot, s minden év március első péntekén egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetelre hívják, várják a gyülekezeti tagokat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső