Haller József kiállítása Marosvásárhelyen

Írta:  2018. március 06., kedd 10:00

Haller József rajzai, festményei, szobrai február 27-én, a marosvásárhelyi Kultúrpalota Art Nouveau galériájában kerültek bemutatásra. A Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Romániai Képzőművészek Szövetségének Maros Megyei Fiókjának szervezésében, a tavaly elhunyt művészre emlékeztek.


Halála után egy évvel is örömet tud szerezni a művészetkedvelőknek. És ez így lesz mindig ezután, valahányszor valakinek eszébe jut, hogy betekintést nyújtson Haller József értékes hagyatékába. Mindenekelőtt a feleségére, családjára gondolhatunk, ők rendkívüli odaadással óvják, gondozzák a sokoldalú festő, grafikus minden képét, gazdag örökségét, igyekeznek elérhetővé tenni a közönség számára azokat az alkotásokat is, amelyek a művész gyakori kiállításai dacára sem kerültek még nyilvánosság elé – így ír Nagy Miklós Kund Haller Józsefről. Az ünnepi rendezvényen Bogdán Zsolt szavalatát hallhatták elsőként a résztvevők.
A színművészt követően Nagy Miklós Kund művészeti író méltató szavai is elhangzottak. Megemlékezett Haller Józsefről, üdvözölte a festő hozzátartozóit, valamint a résztvevőket. Haller művészetéről Markó Béla, a Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke is beszélt, de felszólalt Bandi Katalin a Romániai Képzőművész Szövetség Maros Megyei Fiókjának részéről, sajnálatát fejezve ki.
A Szepessy László rendezte kiállítás megnyitója ez alkalommal is összművészeti eseménnyé nőtte ki magát és méltó keretbe helyezte a „reneszánsz tudású” alkotó gazdag pályájának főbb szakaszait, törekvéseit. A maiságot és időtlenséget, klasszikus szépséget és jelenkori groteszkséget egyaránt felmutató, műfajilag változatos kiállítási anyag március 24-ig tekinthető meg – olvasható a népújság internetes oldalán. Minderről bővebben március 14-én, a Szemerkék című műsorban számolunk be részletesebben.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső