Munkába álltak a bányászok

Írta:  2018. március 06., kedd 09:47

Február 28-án újra beindult Parajdon a sókitermelés és a turistaforgalom. A sztrájkolók Bukarestbe, az Országos Sóipari Társaság vezérigazgatóságáig mentek, de egyelőre ígérettel tértek haza. Az ügyben Seprődi Zoltánt, a parajdi sóbánya igazgatóját kerestük fel, hogy ismertesse a jelenlegi helyzetet.


„Sokat nem értünk el, sajnos ez van” – így fogalmazott Kelemen József az Országos Sóipari Társaság képviselőivel folytatott tárgyalás után, Bukarestben. A sztrájkolók küldöttsége kedden találkozott a Salrom vezérigazgatójával, Matei Dumitruval. A tárgyalások eredményeképpen aláírtak egy írásbeli megegyezést, és felfüggesztették a sztrájkot. A tüntetés előzményéről a parajdi sóbánya vezérigazgatója beszélt.
A szakszervezet hat személyes küldöttsége, estébe nyúlóan tárgyalt a Salrom vezérigazgatójával. A követelésekről szintén a parajdi sóbánya vezérigazgatója beszélt.
Seprődi azt is hozzátette, hogy jogos az alkalmazottak felháborodása, ami a bérnövelést illeti, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy komoly beruházások is történnek a bánya életében.
A tárgyalásról ígérettel tért haza a küldöttség, azonban konkrét megegyezés nem született. A munkálatok szüneteltetése miatt megállt a sószállítás, emellett a turisták sem látogathattak le a bányába.
A parajdi sóbánya életében ilyen még sosem fordult elő, döbbenten fogadta a bukaresti vezérigazgatóság is.
Ottjártunkkor már javában zajlott a sókitermelés és annak elszállítása.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső