A Kemény-kastély őrei

Írta:  2018. március 02., péntek 09:47

A szászrégeni Lucian Blaga Technológiai Líceum 9–11. osztályos tanulói a marosvécsi Kemény-kastéllyal neveztek be az Örökségünk őrei projektbe. A tizenhárom diákból és két tanárból álló csapat nagy lelkesedéssel vetette bele magát a várkastély megismertetésébe.

Az Örökségünk Őrei program, az RMDSZ által indított kezdeményezés, amelynek célja az értékmegőrzés. Több örökbefogadott és híres létesítmény mellett, a Marosvécsen található Kemény-kastély a reneszánsz építészet egyik legjellegzetesebb példája. Ez az építészeti alkotás került a Szászrégenben működő, Lucian Blaga Technológiai Líceum 13 lelkes tanulójához és két pedagógusához.A tizenhárom 9 és 10-es diák és segítőik, hetente szerveznek programot a Kemény-kastélyban, ezzel is népszerűsítve azt. Tevékenységeik a Kemény-kastély Őrei facebook oldalon is nyomon követhetőek. Legutóbb a farsanghoz tartozó népszokásokat elevenítették fel a kastélyban, de egy weboldalon is dolgozik a csapat. Emellett lencsevégere kapták a kastély tulajdonosait és próbálnak minél több információt gyűjteni. Egy diák is mesélt az építmény fontosságáról, valamint kiemelte azt a tevékenységet, amely számára a legemlékezetesebb volt.

A Kemény-kastélyról több nyelven készült leírás, többek között törökül, görögül, albánul, lengyelül, valamint roma nyelven is olvashatnak információkat az érdeklődők.A tanárnő a tevékenységük céljáról is beszélt.

A diákok és tanáraik folyamatos aktivitást mutatnak, napról napra tesznek örökségünkért.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső