Szováta a Romexpón

Írta:  2018. március 01., csütörtök 15:42

Február 22 és 25.-e között szervezték meg Bukarestben a Romexpót, melyen Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei közösen népszerűsítették Székelyföld természeti, kulturális értékeit és turisztikai látványosságait.

„Maros megye egy multikulturális megye és az ebből adódó sokszínűséget akarjuk megmutatni a turistáknak is. Éppen ezért a bukaresti országos turisztikai vásáron fontosnak tartottuk, hogy jelen legyünk a Székelyföld standon, de ugyanakkor egy különálló standdal is, ahol a megye minden térségét népszerűsítjük. Maros megye jelentős része Székelyföldhöz tartozott, így Szovátán és környékén, illetve a Nyárádmentén a magyar kulturális örökség és hagyományok a meghatározóak ma is, miközben Segesvárnak és környékének a szász örökség ad egyedi hangulatot, a Maros és Görgény völgye térségében pedig a román kulturális örökség a meghatározó – nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke. Hozzátette, „a bukaresti turisztikai vásáron a megye sokszínű kulturális öröksége mellett a gyógyturisztikai lehetőségeket és a természeti látnivalókat is népszerűsítettük, illetve készítettünk erre az alkalomra egy 2018-as eseménykatalógust is. A kiadványban Maros megye legfontosabb kulturális rendezvényeit mutatjuk be, így a fiatalokat megcélzó zenei fesztiváloktól a klasszikus zene fesztiválokig, illetve a néptánctalálkozóktól a filmfesztiválokig minden bekerült a katalógusba, ami a turisták számára vonzó lehet.” - nyilatkozta a székelyhon.ro portálnak adott interjújában a megyeelnök. (https://szekelyhon.ro/aktualis/szekelyfold-a-romexpon-tobben-jeleztek-hogy-voltak-mar-es-visszaternenek-ide)
A Szovátai Turisztikai Információs Központ irodavezetője is jelen volt a Romexpón.A Romexpón a Székelyföldi stand figyelemfelkeltő arculattal, különböző programokkal, ajánlatokkal képviselte a térséget. Orbán Dénes Albert elmondta, Szováta kiemelkedő látogatottságnak örvend, még is fontosnak tartják az egységes brand-et.

Alig ért véget a Romexpó, Székelyföld képviselői már úton vannak Budapestre a Hungexpóra, hogy ott is képviseljék, népszerűsítsék térségünket.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső