Átadtak a terepet a kivitelezőnek

Írta:  2018. február 28., szerda 13:10

Tegnap február 26-án Hargita Megyei Tanácsának munkatársai, Etéd község vezetősége és a Maros Utak és Hidak Kft. képviselete találkozott Kőrispatak Etéd felőli kijáratánál. Hivatalosan is átadtak a terepet a kivitelezőnek. Már csak egy 4,9 kilométeres szakaszt kell felújítani ahhoz, hogy Maros és Hargita megye ezen az útvonalon is aszfalttal legyen összekötve.

A zord időjárási viszonyok ellenére is megtartották tegnap a sajtótájékoztatót Kőrispatak Etéd felőli kijáratánál, ahol a község polgármestere arról számolt be, hogy hivatalosan is átadták az útszakaszt a kivitelezőnek a modernizálás céljából.

A megyei sztenderdnek megfelelő aszfaltútról beszélünk, amely Kőrispatak Etéd felőli kijáratától Maros megye határáig fog húzódni, ugyanis tovább már elkészült az útszakasz modernizálása, mesélte a községvezető. A papírok kitöltése és az egyeztetése után Etéden folytatódott a találkozó, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke is egyeztetett a község vezetőjével, aki szerint ez egy fontos beruházás mindkét megye számára.Itt nem áll le a megyék közti utak összekötése és modernizálása, ugyanis tervben van a Siklód Sóvárad közötti út felújítása, vagy akár beszélhetünk Újlak és a Magyarzsákod közötti szakaszról is, ahol szintén hasonló az elképzelés – fejtette ki véleményét a megye vezetője. A Kőrispatak és Maros megye határa közötti út modernizálása kicsivel több mint egy millió euró összértékű fejlesztés, amelyet a megyei önkormányzat saját erőforrásból finanszíroz.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső