Irodalmi pályázatot hirdetnek

Írta:  2018. február 27., kedd 14:59

A Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó a Magyar Széppróza Napja alkalmából vers és novellaíró pályázatot hirdet határom túli magyar középiskolás diákok számára. Az elkészült verseket, novellákat április 11-ig küldhetik be a pályázók, ekkor zárul a beküldési határidő.

Középiskolások figyelem, a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó irodalmi pályázatot hirdet. A Magyarországon működő, Nógrád megyei kiadó és népfőiskola meghirdetett pályázatának célját Pánczél András, a Guttenberg Pál Népfőiskola elnöke ismertette.

A pályázat a Kárpát-medence határon túli magyar, középiskolás diákok számára szól. Minden pályázó kategóriánként 1-1 művel jelentkezhet, maximum öt A/4-es gépelt oldal terjedelemben.

Amennyiben érdeklődés van a felhívás iránt, az elkészült pályaműveket postai úton kell beadni, 3 példányban, gépelve, feltüntetve a pályázó nevét, elérhetőségét (levelezési cím, e-mail és telefonszám), lakhelyét, iskoláját, és életkorát az alábbi címre: Orpheusz Kiadó 1062 Budapest, Bajza utca 18. A borítékra rá írni: „Irodalmi pályázat”. A 15 legtehetségesebbnek ítélt pályázó részt vehet a 2018 augusztusában, Balassagyarmaton rendezendő Orpheusz Írótáborban. Továbbá (megfelelő mennyiségű és minőségű pályamunka esetén) a legjobb írásokból antológiát jelentetnek meg. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2018. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján Budapesten kerül sor, amelyen további díjak is átadásra kerülnek. A pályázat leírását az Orpheusz Kiadó, a Guttenberg Pál Népfőiskola facebook oldalán, valamint más irodalmi, pedagógiai portálokon, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének weboldalán is megtalálhatják az érdeklődők.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső