Növény és magbörze Szovátán

Írta:  2018. február 27., kedd 14:55

Az elmúlt hétvégén növény és magbörzének adott helyet a szovátai Domokos Kázmér Művelődési Ház kisterme. Idén már harmadjára szervezték meg az egy napos rendezvényt, melyre egy előadót is meghívtak, dr. Bálint János, egyetemi adjunktust, a marosvásárhelyi Sapientia EMTE kertészmérnöki tanszékéről.

Akik szeretnek kertészkedni, és érdeklik a régi, hagyományos zöldségfajták, fűszernövények, előbb-utóbb szembesülnek azzal, hogy a boltokban nem tudják megvásárolni az öreg, a nagyszüleink drága, féltett kincseit. A magbörzéket éppen ezzel a céllal szervezik meg évről évre Szovátán, hogy gazdát cseréljenek a különböző régi, jól bevált magok.

Az idei bővített rendezvényre a szervezők meghívtak egy előadót is, dr. Bálint János, egyetemi adjunktust, a marosvásárhelyi Sapientia EMTE kertészmérnöki tanszékéről, aki a magok tárolásával kapcsolatos növényvédelmi tanácsokat adott a jelenlévőknek.

A kertészek az előadás során tippeket, tanácsokat kaptak, amelyeket felhasználhatnak kertészkedésük során. Az előadást követően kötetlen beszélgetéssel, a magok csereberéjével folytatódott a rendezvény. A növény és magbörzéről bővebben a március 6.-ai Gazdatúrában számolunk be.

 

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső