Bocskai napok Nyárádszeredában

Írta:  2018. február 20., kedd 10:30

Több éves hagyománya van a Bocskai Napoknak Nyárádszeredában, hiszen ez az egyik legfontosabb rendezvényük, a városuk napja. Az egész hétvégés rendezvény péntektől, vasárnapig tartott, amelyen a szervezők méltóan emlékeztek meg Bocskai István, Erdély fejedelemévé választásának évfordulójáról.

Emlékezzünk együtt Bocskai István születésének 460, évfordulójára, valamint Nyárádszereda történelmének jeles napjára, 1605 február 21-re, amikor a váradi főkapitányt, Bihar megye főispánját itt, a hajdani Marosszeredán Erdély fejedelmévé választották a székelyek – így szólt az ünnepség általános bemutatója.

Az ünnepség alkalmából a diákoknak történelmi vetélkedőt szerveztek, dísz-tanácsülésre is sor került, valamint kulturális előadással is készültek a szervezők. A Háromszék Táncegyüttes volt látható a színpadon. A társulat egy turnén vett részt, amelynek köszönhetően érintették Nyárádszeredát is, a közönség nagy örömére. Az előadásról a művészeti vezető beszélt.

A szereplőket is megszólaltatta stábunk.A Háromszék Táncegyüttes produkciója nagy sikert aratott, hiszen telt ház nézte végig táncos, mesés előadásukat.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső