Elégették Alsósófalván Illyést

Írta:  2018. február 19., hétfő 09:50

A szokásokhoz híven idén is nagy csinnadratta közepette kergették el a telet és égették el Illyést Alsósófalván. A falu járás, a rigmusok, a maszkurák és a zene szó sem hiányzott a felvonulásról. Több mint 400 ember kísérte utolsó útjára a vén Dobait.

A szokásos rigmusok közepette járták a települést reggeltől az alsósófalviak, akik évről-évre tartják és megélik eme szokásukat. A 10 órától kezdődő felvonuláson láthattak az érdeklődők papot, sirató asszonyt, zenészeket és viccesebbnél-viccesebb jelmezeket. Erős hagyományként él a farsangtemetés Sóvidék ezen részén, generációk óta megélik és továbbadják, olykor a család minden tagja részt vesz benne.A felvonuláson több mint 400-an vettek részt a délelőtti órákban. A falu utcáit körbejárva énekszó mellett, viszont havazás közepette igyekeztek elűzni a hideget és a havat. A mulatságot kedvelő helyiek a portájuk előtt megkínálták a farsangolókat.

A település utcáinak a bejárása után késő délután a központban elégették Illyést, ezzel búcsúztatva a hideget és a telet. Az idei felvonuláson a Sóvidék szinte minden alsó tagozatos diákja jelen volt.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső