Növény és Magbörze Szovátán

Írta:  2018. február 16., péntek 10:56

Február 24-én, szombaton harmadik alkalommal szerveznek Növény és Magbörzét Szovátán. Az idei bővített rendezvényen, egy meghívott előadó is lesz, dr. Bálint János, egyetemi adjunktus, a marosvásárhelyi Sapientia EMTE kertészmérnöki tanszékéről, aki a magok tárolásával kapcsolatos növényvédelemről fog beszélni.

Egyre népszerűbbek a növény és magbörzék, amelyeken kizárólag csereberélni lehet. Székely Csaba kertészmérnök már harmadjára szervezi meg Szovátán a magbörzét, melynek idén is a Domokos Kázmér Művelődési Ház kisterme ad helyet.

Napjainkban a kertészkedők, gazdálkodók körében egyre fontosabb, hogy az ipari vetőmagokról átálljanak a helyi természeti adottságokhoz alkalmazkodó vetőmagokra. A magbörzéknek ez is a célja, ezeken a rendezvényeken kizárólag régi, jól bevált, ellenálló és vegyszerezést nem igénylő magokat lehet megtalálni és csereberélni.

A magbörzére a belépés díjtalan, adományokat elfogadnak. A rendezvény 12 órakor kezdődik regisztrációval, majd előadással folytatódik, 14 órától pedig sor kerül a magok és szaporítóanyagok csereberéjére.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső