Grafolíra – könyvbemutató Szovátán

Írta:  2018. február 16., péntek 10:47

Február 13-án, kedden Szovátán is bemutatták Kedei Zoltán marosvásárhelyi festőművész Grafolíra című könyvét, a Városháza Dísztermében. A szovátai és korondi vonatkozással bíró kiadványt Mester Zoltán, a Bernády Közművelődési Egylet elnöke ismertette.

A könyvbemutatóra a Bernády Közművelődési Egylet és a Szovátai Polgármesteri Hivatal közös szervezésében került sor.A könyvbemutatón jelen volt a szerző, Kedei Zoltán és a szerkesztő, Doszlop Lídia is, aki nagy örömmel vállalta a kiadvány szerkesztését. A könyv jobb oldalán kaptak helyet a grafolíra alkotások, bal oldalon pedig a szöveg.

A kiadvány a marosvásárhelyi Juventus Kiadónál jelent meg 2017 novemberében. „A cím Kedei Zoltán lírai megnyilatkozásaiban gyakorta használt kijelentés. Kedei Zoltán életét hagyományosan az Isten, a szülőföld és a család határozza meg. Ezek festészetének is pillérei.” - fogalmaz a szerkesztő. „Hosszú az út Ravától Marosvásárhelyig. A vár-laki műterem inspiráló hangulatában festem vásznaimat. A szülőföld iránti szeretetben hozom létre képeimet, amelyeken helyet kap a család. Röppályám vonalára helyezem el a sorsművészet pilléreit... A nehéz küzdelemért kárpótol a versenyfutás öröme, és teszi gazdaggá életem.” - vallja a szerző.

A kötetben több sóvidéki és környékbeli kortárs művész alkotása is fellehető, többek között az Ambrus Lajosé, Molnos Ferencé vagy akár a Ráduly Jánosé is.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső