Makfalván is népszerű az imahét

Írta:  2018. február 12., hétfő 11:00

A Makfalvi Református Egyházközség hétfőtől-vasárnapig tartja az Egyetemes Imahetet. Az anyagát a karibi keresztyén testvérek állították össze, amelynek a központi igéje a „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” Mózes második könyvének 15. verséből. Csütörtökön a Kolozsvár-Alsóújvárosi Református Egyházközség gyakornok lelkésze hirdette az igét Makfalván.


Ugyan a Kárpát-medence legtöbb térségében január negyedik hetében tartották az ökumenikus imahetet, a Makfalvi Református Egyházközség február elsőt hetét választotta. Érdekes tény, hogy az imahetek iránti érdeklődés nagyobb a szokásos vasárnapi istentiszteletekhez képest – mesélte a makfalvi református lelkipásztor.
A hetet az alsórákosi lelkipásztor kezdte Makfalván. Kedden az egykori makfalvi lelkipásztor prédikált. Szerdán Havadról érkezett az igehirdető. A tegnap pedig a Kolozsvár-Alsóújvárosi Református Egyházközség gyakornok lelkésze vezette az istentiszteletet.
Makfalván délután hat órától tartották az ökumenikus istentiszteleteket, ahová naponta mintegy száz hívő látogatott. A felnőttek mellett gyerekek is szép számban jelen voltak az istentiszteleteken.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső