Újabb tábor a Mariánum Házban

Írta:  2018. február 08., csütörtök 10:20

Február 6-a és 8-a között tábornak ad helyet a szovátai Mariánum Ház, ahol több mint 50 lelkes gyerek veszi ki részét az éneklésből és annak gyakorlatából. A próbák mellett különböző tevékenységekkel is szórakoztatják a vakációzó gyerekeket.


A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar vezetői, időről időre arra törekednek, hogy az általuk irányított kórus és annak tagjai maximális teljesítményt nyújtsanak fellépéseik során. Nem hiábavaló munkájuk, hiszen az mindig meghozza gyümölcsét. Jelenleg is tart a kórustábor, amelyre évente többször is sor kerül. A több napos próbáknak köszönhetően a gyerekek kellően felkészülnek fellépéseikre.
Ilyenkor nagyrészt Kodály Zoltán zeneszerző műveit tanulják, gyakorolják a gyerekek. Továbbá még egy fellépésre is készülnek – tudtuk meg Vera nővértól.
Egy lelkes résztvevőt is megszólaltatott stábunk.
Bogit az éneklés régóta foglalkoztatja, másfél éve aktív tagja a Marosskészi Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karnak.
A kórustábor nem csak az éneklésről szól, hiszen emellett korcsolyázni, vetélkedni is fognak, de táncházzal is készülnek számukra a szervezők. A gyerekek legközelebb szombaton a Kolozsvári Magyar Operában lépnek színpadra. A nővérek aktivitásuknak elismerését különböző díjak is mutatják. Januárban Budapesten a KÓTA díjjal gazdagodtak.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső