Országos Magyar Matematika Olimpia Szovátán

Írta:  2018. február 05., hétfő 10:55

Tegnap este zsúfolásig megtelt a Danubius Hotel Diamant konferencia terme diákokkal, pedagógusokkal. Mindenki a 28. Erdélyi Magyar Matematikaverseny ünnepélyes megnyitójára érkezett.

Az országos szakasz a matematikában jeleskedő középiskolás diákok legrangosabb megmérettetése, amely ma már valódi tehetséggondozó intézménynek számít. A megnyitón jelen volt az Erdélyi Magyar Matematikaverseny megálmodója, dr. Bencze Mihály, aki 28 évvel ezelőtt, 1990-ben indította el az említett versenyt.
Szováta város és a Domokos Kázmér Szakközépiskola számára is egyaránt megtiszteltetést jelent, hogy otthont adhat a matematikában jeleskedő középiskolás diákok legrangosabb megmérettetésének.
Az Országos Magyar Matematika Olimpia megnyitóján még jelen volt a Maros megyei főtanfelügyelő és annak helyettese, dr. Sendkovis Ferenc, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem docense, Fodor Sándor József, az oktatási minisztérium nemzeti kisebbségekért felelős államtitkárságának magyar nyelvű oktatásért felelős tanácsosa.
A matematikaverseny fontosságáról a Maros megyei főtanfelügyelő is nyilatkozott.
Az országos megmérettetésen egyetlen szovátai diák képviseli a várost és a Domokos Kázmér Szakközépiskolát, Portik Ábel.
A megnyitón elhangzott ünnepi köszöntőbeszédek mellett, a Domokos Kázmér Szakközépiskola 11. osztályos diákjai egy kis táncos koreográfiával kedveskedtek a jelenlévőknek, amelyet Désy László táncoktató tanított be nekik.
A tegnapi ünnepélyes megnyitó után a diákok még egyet pihenhettek a rájuk váró megmérettetés előtt. Ma reggel kezdődött el az országos verseny, holnap tartják a második fordulót és vasárnap tartják a díjátadó ünnepséget, melynek szintén a Danubius Hotel Diamant konferencia terme ad helyet.

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kereső